Skip to content

Manelistul Dani Mocanu a scăpat de arest, dar a fost trimis în judecată pentru proxenetism

Pe 19 martie 2018, procurorii DIICOT au trimis în judecată 11 persoane acuzate de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism şi spălare de bani. Anchetatorii români au cooperat în acest caz cu cei britanici și au înființat o echipă mixtă de anchetă pentru destructurarea rețelei. Membrii grupării au folosit și metoda „lover boy” pentru a exploata victimele pe o perioadă cât mai mare și pentru a avea un profit cât mai consistent.

Conform procurorilor, începând cu 2011 și până în septembrie 2017, Ionel Anton, zis Lupu, a inițiat și constituit un grup infracțional la care au aderat: Florin Anton, Marian Ionel Tătărăscu, Georgian Iulian Marinescu, Ionuț Vișinescu, Stelian Bolboașă, Marius Constantin Anghel, Romario Mocanu și manelistul Daniel Mocanu. Lor li s-au mai alăturat și alte persoane cercetate în Marea Britanie.

DIICOT susține că grupul se ocupa cu trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor. Pe lângă cei menționați mai sus au mai fost trimiși în judecată părinții lui Lupu: Ioan Anton, Gheorghe Anton , precum și Ionuț Alexandru Oțelea.

Tinerele racolate de către Florin Anton, fratele lui Lupu, practicau prostituţia în Londra unde erau cazate în imobile închiriate de către membrii grupării. În aceste imobile, situate în Hendon, Colindale sau Ilford, se prostituau cel puțin trei tinere. Acestea erau păzite de oamenii de încredere ai lui Lupu.

Fiecare prostituată avea un cont creat pe site-uri de profil unde făcea reclamă serviciilor sexuale pe care le presta. Aceste profiluri erau achitate din conturile bancare ale lui Lupu deschise în Marea Britanie.

Conform procurorilor, banii obținuți din proxenetism erau transferați în România prin interpuși sau intermediari, dar și trimiși în țară cash prin membrii grupării care mergeau des în Marea Britanie.

Unul dintre cei care se ocupa de găsirea interpușilor și intermediarilor era Marius Constantin Anghel. Din banii obținuți, Lupu și-a cumpărat în București, conform procurorilor, case și mașini. Pentru a justifica cumva banii, aceste bunuri au fost trecute pe numele fratelui sau a părinților.

În vara lui 2016, Lupu a intrat în afaceri cu manelistul Dani Mocanu și cu Nando Ionuț, fratele acestuia, ambii fiind implicați în activități de proxenetism. Manelistul i-a plasat la sfârșitul anului 2016 lui Lupu o tănără din Republica Moldova care se prostituase anterior în Dublin, Irlanda. Lui Mocanu îi revenea o parte din banii produși de prostituatele pe care i le dădea lui Lupu.

Adevărul a publicat în septembrie 2017 câteva stenograme din dosar. Într-una dintre acestea, basarabeanca trimisă de dani Mocanu la Londra îi spunea acestuia că a făcut într-o zi 1.000 de lire.

Dani Mocanu: 1000 ai făcut?

Tânără: Da!

Dani Mocanu: Bravo, mâncați-aș p***a! Bravo! Vezi, ți-am zis că o să fie bine dacă te duci acolo?

Tânără: Da!

Dani Mocanu: Fii fată cuminte, fii fată deșteaptă! Hai să profităm că am cunoscut-o pe femeia asta acolo, hai să profităm că femeia asta cunoaște locul ăla bine acolo! Știi cum zic?

Tânără: Da!

Dani Mocanu: Și când vii acasă, să moară familia mea de nu stăm amândoi într-un apartament, de nu stăm amândoi ca boșși. Ai cheia ta, intri când vrei, deschizi când vrei, închizi când vrei, faci ce vrei. Înțelegi cum zic?

Tânără: Da, înțeleg.

Lupu a fost singurul arestat pe o durată de 30 de zile în septembrie 2017, perioadă ce a fost prelungită ulterior de câteva ori. Magistrații Tribunalului Dâmbovița au decis în schimb ca fratele acestuia să stea în arest la domiciliu tot 30 de zile. Florin Anton a primit până la urmă permisiunea să meargă la muncă, cinci zile pe săptămână, între orele 07.30 și 16.30. Marțea și vinerea, între orele 18.00 și 20.00, avea voie să meargă la Kaufland Târgoviște să-și facă cumpărăturile.

Tot în 2017, lui Ionuț Vișinescu, Dani Mocanu și fratelui său, li s-a interzis să părăsească România timp de 60 de zile. Tot pentru aceeași perioadă de timp, Marian Ionel Tătărăscu a fost obligat să nu plece din localitatea de domiciliu: Gălăteni, județul Teleorman. Ulterior, în februarie 2018, el a obținut în instanță dreptul de nu părăsi Bucureștiul și Chitila.

Nu întodeauna fetele îi ascultau pe proxeneți, după cum reiese dintr-o strofă a manelistului: „Când te-am racolat păreai mata blândă/ De fapt era lupu’ ce stătea la pândă/ Îți dădeam să ai mai mult decât alții/ Și plecai la circă să dai declarații”.

Pe de altă parte, Dani Mocanu își exprima în versuri nevinovăția: „ Domnule procuror, sunt nevinovat/ Despre infracţiuni eu doar am cântat/ Unu care libertatea o iubeşte/ Nici prin cap nu-i trece să se facă peşte/ La Pro Tv, Antenă 1 şi la Kanal D/ Am apărut că racolez toate fetele/ Că fac parte dintr-un grup de periculoşi/ Şi pe spatele la fete câştig bani frumoşi”.