Skip to content

Mercedes căutat de autoritățile norvegiene, găsit de polițiștii de frontieră chiar în ziua introducerii alertei

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un autoturism marca Mercedes Benz, în valoare de aproximativ 60.000 euro, căutat pentru confiscare de autorităţile norvegiene.

În data de 26 ianuarie,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român G.A.C., în vârstă de 30 ani, domiciliat în Ialomita, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, an fabricaţie 2016, înmatriculat în Norvegia.

În urma verificărilor , poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia în aceeaşi zi.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul român a declarat că a achiziţionat  autoturismul în sistem leasing din Norvegia, în luna septembrie 2017, însă nu a mai reuşit să plătească ratele lunare aferente creditului.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul în valoare de aproximativ 60.000 euro, a fost pus sub sechestru până la finalizarea cercetărilor.

Autoturism de lux furat în 2015 din Italia, găsit la frontiera română în posesia unui băcăuan