Skip to content

Microbuz cu certificat de înmatriculare fals, descoperit la frontiera română

Poliţiştii de frontieră de la Punctului de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai, judeţul Bihor, au depistat un cetăţean ucrainean care conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, pentru care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals.

În data de  4 martie 2018, ora 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai, jud. Bihor, s-a prezentat la intrarea în țară pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul ucrainean Oleh D., în vârstă de 31 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Franţa.

La controlul de frontieră şoferul a prezentat pentru microbuz un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităţilor din Ucraina.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat pentru mijlocului de transport este fals si peste seria de șasiu originală era aplicată o tăbliță dreptunghiulară pe care era pansonată seria aparentă ce corespundea cu cea înscrisă pe talonul de înmatriculare Ucraina fals.

Şoferul a declarat că nu este microbuzul său, nu avea cunoştinţă despre faptul că certificatul mașinii este fals și trebuia doar să conducă maşina până în România, contra sumei de 350 euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire,complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi punerea în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare,urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.