Skip to content

Microbuz cu opt români, implicat într-un accident în Ungaria: Trei persoane au decedat, cinci sunt rănite

Accidentul a avut loc sâmbătă, 25 noiembrie, în localitatea Szolnok, la circa 150 de km de granița cu România. Impactul s-a produs între microbuz și un autobuz.

Microbuzul este înmatriculat în România, în timp ce autobuzul în Ungaria. Potrivit primelor informații, accidentul a fost cauzat de șoferul microbuzului care s-ar fi angajat într-o depășire într-o zonă cu vizibilitate redusă.

Referitor la accidentul rutier, Ministerul Afacerilor Externe informează că potrivit datelor obținute de Consulatul General al României la Szeged, în microbuzul implicat în accident se aflau 8 cetăţeni români, ‎dintre care trei cetățeni români au decedat şi cinci cetățeni români au fost răniti.

Cei cinci cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la o unitate medicală din proximitate, pentru îngrijiri medicale. Unul dintre aceştia a fost externat, iar ceilalţi patru au fost supuşi unor investigaţii medicale amănunţite, starea lor de sănătate fiind stabilă.

MAE precizează că în cursul dimineţii zilei de 26 noiembrie, un consul s-a deplasat la unitatea medicală în care sunt internaţi cetăţenii români, pentru a-i vizita şi pentru a le acorda asistenţă consulară.

În ceea ce priveşte cetăţenii români care au decedat în urma accidentului, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităţilor competente şi a familiilor, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite.

Consulatul General al României la Szeged gestionează cu  prioritate cazul, menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale, cu  unităţile medicale în care se află internaţi cetăţenii români şi acordă întreaga asistenţă consulară.