Skip to content

Migranți sirieni, găsiți ascunși într-un camion cu frigidere. Destinația era Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un camion încărcat cu frigidere din Turcia pentru Polonia, şase cetăţeni sirieni care intenţionau să ajungă în Germania, informează Poliția de Frontieră Română

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere din Turcia pentru Polonia.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii este secţionat şi relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda de dioxid de carbon aparatul a indicat o concentraţie de gaz mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă”, se arată în comunicat.


În urma controlului amănunţit, printre frigidere au fost descoperite şase persoane care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări a fost stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, patru adulţi şi doi minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca camionului într-o parcare din Istanbul, cu ajutorul şoferului, căruia i-au plătit suma de 9.000 de dolari pentru a-i ajuta să ajungă în Germania, mai informează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, camionul, şoferul turc şi cei şase migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

România pe LOCUL AL DOILEA în lume ca număr de emigranți. Suntem depășiți doar de Siria