Procurorii DIICOT din Sibiu efectuează miercuri, 17 iunie 2020, zeci de percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile a 13 societăți comerciale de pe raza județelor Sibiu, Teleorman și Hunedoara într-un dosar privind destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave. Au fost aduse la audieri 90 de persoane.

Anchetatorii susțin că începând din luna februarie 2014 până în prezent, în municipiul Sibiu au fost înființate mai multe societăți comerciale administrate de aceleași persoane, firme care aveau ca obiect principal de activitate plasarea forței de muncă în străinătate.

De fapt, nu a existat în niciun moment intenția plasării de forță de muncă în străinătate, ci doar înșelarea celor persoanelor de bună-credință, în vederea obținerii de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat DIICOT, persoanele angrenate în activitatea infracțională au postat anunțuri pe diferite site-uri de profil din România prin care promiteau locuri de muncă în condiții avantajoase în străinătate.

Îi convingeau telefonic pe cei interesați să se prezinte la sediile din municipiul Sibiu unde, contra unor sume de bani cuprinse între 400 – 700 de lei, ofereau garanția găsirii unui loc de muncă.

Până acum s-a stabilit că au fost prejudiciate aproximativ 4.000 de persoane de la care au fost încasate ilicit sume de peste 2.000.000 de lei. DIICOT susține însă că există indicii potrivit cărora numărul victimelor ar fi mult mai mare: peste 10.000 de persoane.

Un număr de 37 de percheziții au fost efectuate în județul Sibiu și câte una în județele Hunedoara și Teleorman în urma cărora au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză peste 200.000 de lei, documente, zeci de telefoane mobile și suporturi de stocare.

Fostul pușcăriaș Gigi Becali: Românii care pleacă la muncă în Germania sunt sclavi

Reșițean, arestat în Germania. Fraudă în SUA cu 722 milioane USD pe seama idioților

Falși oficiali francezi au cerut 80 de milioane de euro pentru eliberarea unor prizonieri ISIS inexistenți

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?