Ministerul Afacerilor Externe informează într-un comunicat din data de 16 octombrie că începând de luni, 15 octombrie 2018, Consulatul General al României la Miami din Statele Unite ale Americii a fost deschis cetățenilor români, solicitanți de servicii consulare. În prezent, România are pe teritoriul Statelor Unite ale Americii cinci reprezentanțe diplomatice și consulare care oferă servicii, asistență și protecție consulară.

Deschiderea Consulatului General al României la Miami face parte dintr-un proces de extindere a rețelei consulare a României, care include și operaționalizarea, în cel mai scurt timp, a Consulatelor Generale ale României la Manchester (Marea Britanie) și la Stuttgart (Germania).

Începând din data de 15 octombrie, oficiul consular de la Miami primește și procesează cererile de servicii, asistență și protecție consulară formulate de către cetățenii români din circumscripția consulară formată din statele: Alabama, Florida, Louisiana, Georgia, Mississippi, Texas, insulele si teritoriile SUA din Oceanul Atlantic și Marea Caraibilor (Puerto Rico și Insulele Virgine Americane).

În următoarele săptămâni este programată și o ceremonia oficială de inaugurare a Consulatului General al României la Miami. Coordonatele Consulatului General al României la Miami sunt: 1101 Brickell Avenue, suite N600, Miami, FL 33131; Telefoane informații consulare pentru cetățenii români (Call Center – București): 001.305.763.8714,  001.305.763.8874; Telefon urgență: 001.305.766.7249

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?