Ministerul Sănătăţii a anunțat vineri, 8 februarie, că a constatat, în urma verificărilor, un al doilea caz de eliberare ilegală a unui cod de parafă după cel al falsului medic italian, precizând însă că persoana respectivă nu mai prestează servicii medicale.
“În urmă verificărilor demarate la DSPMB după ce s-a constatat că a fost eliberat un cod de parafă în mod ilegal, a fost indentificat un al doilea caz asemănător. Pentru că există în desfăşurare o anchetă demarată de Poliţie şi Parchet, nu putem face publice alte date legate de acest caz. Ministerul Sănătăţii continuă verificările la DSPMB şi va pune în continuare la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile obţinute în urma acestor verificări”, anunţă Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.
Ministerul Sănătăţii precizează că cele două persoane care au obţinut cod de parafa în mod ilegal nu mai prestează servicii medicale.
Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, avea şi el cod de parafă eliberat de Direcţia de Sănătate Publică, ministrul Sănătăţii precizând că unei funcţionare i s-a făcut “milă de el”. Şi ministerul Educaţiei Naţionale a recunoscut diploma medicului fals italian în aprilie 2018, în vremea mandatului lui Valentin Popa, precizând însă că în atestat era specificat faptul că acestuia îi este interzis să exercite profesia de medic.
Italianul a fost prins, miercuri, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară. Ulterior, el a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile.
În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.
Italianul care se dădea medic a vrut să fugă din țară. Poliția l-a prins la Curtici