Ministru german: „Ar fi un semn fatal dacă o reformă a justiţiei din România ar servi pentru a proteja anumite persoane”

Ministrul Justiției din landul Baden-Württemberg, Guido Wolf, a declarat vineri, înainte de întâlnirea cu ministrul român al Justiției, Tudorel Toader, că „ar fi un semn fatal dacă o reformă a justiţiei ar avea ca obiectiv sau ar servi pentru a proteja anumite persoane de investigaţiile penale“, cu referire la discuţiile potrivit cărora unele modificări l-ar favoriza pe Liviu Dragnea.

Ministrul german a adăugat că în cadrul întâlnirii cu Toader dorește să discute inclusiv despre demiterea șefei DNA și despre modificările aduse legilor justiției.

“Este important şi pentru economie, pentru investitori, ca statul de drept să funcţioneze, corupţia să fie combătută (…) şi de aceea sunt interesat să aflu care sunt motivele demiterii şefei DNA şi cum se vede în continuare lupta împotriva corupţiei în România”, a adăugat Wolf.

“Vreau să aflu de la ministrul Justiţiei şi cum se vor gestiona recomandările Comisiei de la Veneţia, cât de pregătiţi sunt să se confrunte cu aceste provocări. Poate există chiar disponibilitatea de a face anumite modificări la reformele justiţiei”, a mai indicat oficialul german.