Skip to content

Ministrul de Interne ucrainean a murit într-un accident de elicopter lângă Kiev

Ministrul de Interne ucrainean a murit într-un accident de elicopter lângă Kiev

Cel puțin 16 persoane au murit într-un accident de elicopter în apropierea unei grădinițe din orașul Brovary, inclusiv ministrul de Interne al Ucrainei Denys Monastyrsky și adjunctul acestuia, relatează publicația germană Der Spiegel.

Potrivit poliției ucrainene, accidentul s-a produs în apropierea unei grădinițe și există „informații despre 16 morți, inclusiv doi copii”. Cauza accidentului este pentru moment neclară.

La momentul accidentului, copiii și angajații se aflau la grădiniță, a declarat guvernatorul regional Oleksiy Kuleba prin intermediul serviciului de mesagerie Telegram. Accidentul a avut loc în orașul Brovary, la aproximativ doisprezece kilometri nord-est de capitala Kiev. Potrivit șefului poliției, Igor Klymenko, 22 de persoane rănite au fost transportate la spital, inclusiv zece copii.

Deocamdată nu există informații cu privire la motivul pentru care conducerea Ministerului de Interne se deplasa cu elicopterul. În timp de război, elicopterele sunt folosite, printre altele, pentru a transporta răniți în capitala Kiev.

Denys Monastyrsky
Denys Monastyrsky

Postul de stat Suspilne, citând oficiali de poliție, relatează că nouă dintre morți se aflau la bordul elicopterului. Conform Suspilne, elicopterul aparținea serviciilor de stat de urgență ale Ucrainei, însă mai multe detalii ale incidentului sunt momentan neconfirmate.

Analiză CNN: Dacă Ucraina va cădea, Rusia lui Putin își va extinde enorm granița terestră cu UE

8 martie în Ucraina. Sute de femei și zeci de copii au murit

Cancelarul Germaniei: „Este o zi îngrozitoare pentru Ucraina şi o zi neagră pentru Europa”

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!