Mită de 300 de euro pentru a trece proba practică a examenului auto

Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Bacău, au finalizat cercetările ]ntr-un caz de mit[ pentru promovarea examenului auto.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului U.C. pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită.

La 15.10.2018, în jurul orei 9.30, în timp ce efectua serviciul de examinare la proba practică, un agent de poliție din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Bacău l-a invitat pe cel de-al treilea candidat din autoturism, respectiv pe inculpatul U.C. să treacă la volanul autoturismului pentru a susține proba.

După ce acesta i-a înmânat dosarul și cartea de identitate, polițistul a observat în dosarul de examinare suma de 300 euro.

La întrebarea ce reprezintă suma de bani, inculpatul i-a răspuns că este „o motivație”, sens în care polițistul a realizat, fără niciun dubiu, că este mituit cu scopul de a-l declara pe candidat ADMIS la proba practică a examenului auto.

În acest sens, agentul de politie a sesizat Serviciul Județean Anticorupție Bacău și a formulat denunț în legătură cu cele constatate.

Denunțul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, fiind înregistrat dosar de cercetare penală, se arată într-un comunicat al DGA din 12 februarie.