Mită de 63.000 de euro ca să scape de închisoare pentru tentativă de omor calificat

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Elena Burlan-Pușcaș, judecător în cadrul Tribunalului Municipiului București, Secția I Penală, pentru patru infracțiuni de luare de mită. Ei au dispus și instituirea sechestrului pe bunurile mobile și imobile ale magistratului: apartamente, case, mașini.

Elena Burlan-Pușcaș este soția lui Marcel Pușcaș, fost fotbalist, fost director în cadrul Federației Române de Fotbal, fost impresar și fost președinte al Stelei. Salariul este ei de aproximativ 10.000 de lei lunar.

Conform rechizitoriului, judecătoarea Burlan-Pușcaș a primit în perioada iunie 2009 – februarie 2010 63.000 de euro drept mită pentru a ajuta infractori judecați pentru tentativă de omor calificat, șantaj, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Banii au ajuns la magistrat, susțin anchetatorii, prin mai mulți intermediari. Ea a primit 10.000 de euro pentru ca un inculpat să nu fie arestat preventiv, ci doar să i se instituie obligația de a nu părăsi localitatea de domiciliu. În același dosar, judecătoarea a mai priomit încă 30.000 de euro pentru a-i condamna pe cei nouă inculpați la pedepse cu suspendare.

Magistratul Tribunalului București a primit, așa cum reiese din comunicatul DNA, 8.000 de euro pentru ca într-un alt dosar pe care îl judeca să nu îi aresteze pe inculpați, ci să dispună obligația de a nu părăsi localitatea. Ca și în celălalt dosar, ea a primit bani pentru a-i condamna pe inculpați la pedepse cu suspendare. 15.000 de euro au plătit patru dintre cei cinci inculpați pentru a scăpa de pușcărie.

Al cincilea, susțin procurorii DNA, a fost condamnat la închisoare cu executare, cu toate că atunci când săvârșise fapta era minor, pentru că tatăl acestuia a refuzat să dea suma cerută de judecătoare. În luna mai 2018, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea cercetare a judecătoarei Burla-Pușcaș.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?