Moștenirea autostrăzilor: Vasilica Dăncilă l-a atacat pe Traian Băsescu după protestul #șîeu

Premierul Vasilica Dăncilă a declarat luni, 18 martie 2019, la Forumul Industriei Auto Europene 2019 de la Craiova că Guvernul PSD a făcut sute de kilometri de autostradă.

Dăncilă a spus că guvernul pe care-l conduce a „luat în piept această provocare” şi va demonstra că se pot face autostrăzi în România, dar doar „punând umărul la acţiune, nu făcând circ şi declaraţii politice”, scrie Adevărul.

„Însă adevărul trebuie spus până la capăt: în guvernările PSD s-au făcut peste 500 de km de autostradă din cei existenţi. În alte guvernări au fost 0 km. Să nu uităm că ministrul transporturilor din anul 1999, devenit apoi preşedintele României, ne spunea că nu avem nevoie de autostrăzi, ne ajung drumurile naţionale. Ne luptăm de ani de zile cu această mentalitate, dar şi cu o serie de piedici puse parcă intenţionat de unii”.

Conform jurnalistului Vlad Petreanu, până în noiembrie 2017, PSD guvernase, începând cu decembrie 1989, în proporție de 68% această țară.

„Da, este o problemă esenţială pentru dezvoltarea viitoare a României, dar acest lucru nu îl putem rezolva decât punând umărul la acţiune, nu făcând circ şi declaraţii politice”, a mai spus Dăncilă.

Pe de altă parte, Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului #șîeu, cel care a construit un metru de autostradă a fost acuzat că ar fi omul serviciilor secrete, al unor partide politice după ce s-ar fi pozat cu președintele Iohannis.

„Sunt uimit să constat că în România, un act de curaj autentic este suspectat din start ca fiind o conspiraţie. Am locuit în America. Acolo nu avea nimeni grija să conteste o acţiune civică atât de sinceră, simplă şi directă a unui antreprenor”, a explicat el pe blogul său.

„Nu cunosc membrii cheie din partide politice, nu cunosc oameni din organizaţii secrete, nu cunosc demnitari sau politicieni de rang înalt altfel decât de la televizor. Mă bufneşte râsul când aud c-aş fi vreun spion”, a mai scris Mandachi.

„Orice om întreg la cap vede şi înţelege riscurile pe care mi le-am asumat. Mi-am asumat şi riscul să fiu denigrat. Unii răuvoitori mi-au înscenat o asociere politică şi că aş fi pozat cu preşedintele. Noroc că românii sunt inteligenţi şi au constatat că e un fals grosolan”, a mai scris Mandachi.

El spune că incompetenţa nu are coloratură politică și că a fost acuzat că „a băgat sume mari de bani în campania #șîeu.

„Cu banii munciţi de mine trebuie să dau raportul cuiva?”, s-a întrebat Mandachi.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?