Skip to content

Moțiune de cenzură împotriva GUVERNULUI. Manifestanții: „Dragnea, dacă te ține, hai fă baie de mulțime!”

Câteva zeci de persoane s-au adunat miercuri, 27 iunie, în faţa Palatului Parlamentului, înainte ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută şi votată în plenul reunit al celor două camere. Manifestanţii au adus steaguri tricolore.

„Dragnea, dacă te ține, hai fă baie de mulțime!”, a fost una dintre scandările manifestanților.

Manifestanţii din zona Parcului Izvor au adus steaguri tricolore, au banderole şi pancarte cu mesaje precum “Ţara n-a votat hoţia/ Voi nu sunteţi România” şi scandează “Demisia”, “Hoţii”, “PSD, ciuma roşie!” sau “Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Strada Izvor a fost închisă, iar pe bulevardul Naţiunile Unite se circulă cu deviere pe Bulevardul Libertăţii, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Încă de luni, când a fost citită moţiunea în plenul reunit al celor două Camere, preşedintele PNL Ludovic Orban a transmis un mesaj simpatizanţilor formaţiunii pe care o conduce, îndemnându-i să iasă în stradă la mitingurile organizate în ziua moţiunii, atât în ţară cât şi în Bucureşti. Şi USR a chemat oamenii în stradă, pe timpul votului moţiunii de cenzură.

Prezentarea moţiunii de cenzură a avut loc în şedinţa de luni a plenului reunit al Parlamentului, votul final şi dezbaterea fiind programate miercuri, începând cu ora 14:00.

Moţiunea de cenzură a PNL, susţinută de USR şi PMP, este intitulată “Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, iar liberalii critică Exectivul pentru rata record a inflaţiei, de 5.4%, creşterea ROBOR şi tentativă de subordonare politică a magistraţilor, informează Mediafax.