NOUA LISTĂ a țărilor exceptate de la măsura carantinei sau izolării la intrarea în România

Noua listă a țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România a fost publicată luni, 6 iulie.

Aceleași condiții sunt valabile și pentru alte 12 state terțe. Decizia a fost luată luni de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe această listă se reiau începând de marți, 7 iulie.

Potrivit Anexei 1 la Hotărârea CNSU nr. 34, ţările membre ale UE şi Spaţiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea sunt: Bulgaria, Monaco, Croaţia, Regatul Unit la Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Cehia, Polonia, Austria, Islanda, Elveţia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, Slovenia, Danemarca, Ţările de Jos, Italia, Norvegia, Slovacia, Irlanda, Liechtenstein, Grecia, Cipru, Finlanda, Malta, Lituania, Ungaria, Estonia, Letonia, Andorra, Insulele Feroe, Vatican.

DOCUMENTUL CU LISTA ȚĂRILOR EXCEPTATE  de la recomandarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde) îl puteți puteți consulta mai jos!

Lista Statelor exceptate de la masura de carantina_6.07.2020

Proiectul de lege privind carantina, izolarea şi internarea obligatorie, adoptat de Guvern. Arafat: Amenzile rămân valabile

Un arădean venit cu autocarul din Spania a intrat în autoizolare în beciul Poliției

Atenționare călătorie Grecia: Autorităţile elene pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!