NU se mai stă în carantină la sosirea în România din Belgia și Franța. Italia și Austria rămân pe lista țărilor cu risc

Guvernul a actualizat vineri, 4 decembrie, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care este necesară carantina de 14 zile la intrarea în România. Belgia și Franța au fost excluse de pe noua listă, iar Suedia a fost din nou adăugată. Pe listă rămân Austria și Italia.

Persoanele care vin din țările aflate pe noua listă sunt obligate să stea în carantină 14 zile. Acestea pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru Covid-19 în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Statele din zona galbenă sunt: Georgia, Serbia, Luxemburg, Muntenegru, Croaţia, Andorra, Lituania, Slovenia, San Marino, Liechtenstein, Austria, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Curasao, Polinezia Franceza, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elveţia, Polonia, Iordania, Italia, Bulgaria, Armenia, Cehia, Kosovo şi Danemarca.

Totodată, începând de vineri, persoanele care au avut COVID-19 în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligate să stea în carantină.

NOUA LISTĂ O PUTEȚI CONSULTA MAI JOS SAU O PUTEȚI DESCĂRCA DE AICI!

lista_zonerisc4dec

AUSTRIA: Documentele necesare pentru a putea vota la alegerile parlamentare din 5-6 decembrie

ITALIA restricționează călătoriile de Crăciun și Revelion. Începând din 21 decembrie sunt interzise deplasările între regiuni

SPANIA interzice reunirea a mai mult de zece persoane de Crăciun și Revelion. Deplasările, limitate

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!