O hunedoreancă s-a pozat fericită lângă o capră neagră din care șiroia sângele

O femeie din Hațeg s-a pozat în această dimineață lângă o capră neagră împușcată și a scris pe facebook la status că se simte fericită, la o vânătoare de dimineață.

Fotografia a fost realizată, scriu jurnaliștii de la Adevărul, la o pensiune din Munții Retezat. Aceștia au contactat-o pe femeie, dar ea a refuzat să facă orice declarații. După ce a fost contactată de jurnaliști, Petronela Scutariu a șters fotografia cu capra neagră plină de sânge de pe pagina sa de facebook. Ulterior și-a dezactivat contul de facebook.

Petronela Scutariu menționează pe pagina sa de socializare că lucrează la Bucura Prest SA din Hațeg care se ocupă de colectarea deșeurilor. Firma este o asociere dintre Consiliului Local Hațeg, acționarul majoritar, și alte șase comune învecinate. Practic, ea lucrează pentru Consiliul Local din Hațeg.

Acum doi ani, în Munții Rodnei, câțiva braconieri au împușcat o capră neagră chiar sub ochii unor turiști. Când aceștia le-au atras atenția asupra ilegalității, au fost amenințați.

Caprele negre sunt declarate în România monumente ale naturii și sunt protejate de lege. Cu toate acestea, ele pot fi vânate pentru că așa a decis Ministerul Mediului.

Anul trecut, ministrul a emis un ordin prin care puteau fi împușcate 480 de capre negre în perioada mai 2017 – aprilie 2018.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?