O româncă din Anglia a reușit să obţină permis de conducere nou deşi avea carnetul suspendat

O femeie din judeţul Bacău stabilită în Marea Britanie a fost condamnată pentru fals în declaraţii după ce a păcălit autorităţile române să-i elibereze un permis de conducere în mod nelegal, scrie Adevărul.

Andreea Rodica Colac, în vârstă de 28 de ani, mamă a doi copii, era deţinătoare a permisului de conducere categoria B din 15 mai 2015.

Un an mai târziu s-a stabilit în Anglia, astfel că a solicitat autorităţilor engleze să-i elibereze un permis de conducere englezesc.

În noiembrie 2016, după ce a fost depistată de poliţiştii englezi conducând un autoturism fără a deţine asigurare auto, ea a fost sancţionată cu suspendarea dreptului de a conduce.

Comerciant român din Londra, prins cu vodcă contrafăcută, țigări și vin de contrabandă

Nu a ţinut cont de sancţiune, astfel că în iunie 2017 a fost depistată de un alt echipaj de poliţie din Anglia conducând deşi avea dreptul de conducere suspendat.

Tânăra din Bacău a revenit în 14 septembrie 2017 în România şi a solicitat Direcţiei de Permise de pe lângă Prefectura Bacău eliberarea unui nou permis de conducere, invocând că l-a pierdut pe cel eliberat în anul 2015.

În baza declaraţiei pe proprie răspundere, funcţionarii au emis un nou permis de conducere.

Ulterior, după ce documentul a fost introdus în sistemul internaţional de date, angajaţii de la permise au constat că femeia avea permisul suspendat de autorităţile engleze şi trebuia să susţină un nou examen pentru a-l redobândi.

Funcţionarii de la Permise au sesizat Poliţia în ianuarie 2018 și astfel a fost declanșată ancheta în acest caz.

Andreea Rodica Colac şi-a recunoscut faptele și a cerut să fie judecată prin procedura simplificată.

Ea locuiește în orașul Corby din Northamptonshire.

Judecătoria Bacău a dispus pe 7 iunie 2019 condamnarea femeii la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei.

În cazul în care nu va plăti amenda, va trebui să facă 100 de zile de închisoare.

În sentința dată în dosarul 8976/180/2018, judecătorii au mai decis şi desfiinţarea cererii dată pe proprie răspundere de către inculpată la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bacău.

Hotărârea nu este definitivă.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA