OLANDA: Microbuz cu muncitori sezonieri români, implicat într-un accident. Doi au murit

Ministerul Afacerilor Externe – MAE informează că marţi, 26 mai, în apropierea localităţii Medemblik, Olanda, nouă cetăţeni români aflați într-un microbuz au fost implicați într-un accident rutier. Doi au murit şi patru au fost răniţi, conform sursei citate.

„Potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile olandeze la solicitarea Ambasadei României la Haga, în autovehiculul implicat în acest accident se aflau nouă cetăţeni români. Doi cetăţeni români au decedat, patru au fost răniţi, fiind transportaţi la o unitate medicală din zonă, iar ceilalţi trei nu au necesitat îngrijiri medicale”, a precizat miercuri seara MAE.

Conform sursei citate, starea de sănătate a persoanelor spitalizate este bună.

Autorităţile olandeze au transmis că membrii de familie ai cetăţenilor români decedaţi au fost informaţi cu privire la accident, iar angajatorul a menţionat că se va ocupa atât de repatrierea trupurilor neînsufleţite, cât şi a cetăţenilor români care doresc să revină în ţară.

MAE menţionează că reprezentanţii ambasadei sunt în contact cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români răniţi, inclusiv în vederea eliberării pentru unul dintre aceştia a unui titlu de călătorie necesar revenirii în ţară.

Presa olandeză a relatat că accidentul s-a produs la ora 5.35 între o mașină și un microbuz pe șoseaua N240 între Medemblik și Wieringerwerf, în nordul Olandei, ambele vehicule răsturnându-se într-un șanț.

Conform poliției olandeze, victimele sunt doi români în vârstă de 44 și 25 de ani și toți pasagerii erau muncitori sezonieri.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Haga, păstrează legătura cu autorităţile locale competente şi cu angajatorul, acordând asistenţa consulară specifică, inclusiv pentru eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces, precizează instituţia.

Accident rutier, LIVE pe Facebook. Au murit o fetiță de șase ani și șoferul care transmitea în direct

ATENȚIE: Sunați la 112 dacă șoferul mijlocului de transport în comun folosește mobilul

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?