Olanda: Trei tineri din România, judecați pentru jafuri brutale asupra unor bătrâni

Conform procurorilor, cei trei români de etnie romă sunt acuzați de cel puțin 26 de jafuri brutale comise în Limburg și Brabant asupra unor persoane în vârstă. Cea mai tânără avea 70 de ani.

Infractorii au fost arestați în Deurne, unde Poliția a văzut un jaf derulându-se chiar sub ochii ei.

Metoda era simplă. Bărbații se învârteau pe lângă un bancomat și imediat ce o persoană introducea codul PIN o împingeau și tastau suma pe care voiau ei să o retragă. Luau banii și fugeau.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, își alegeau cu precădere victime în vârstă, pe care uneori le loveau și amenințau.

Aproape de fiecare dată scoteau suma de 800 de euro, aceasta fiind foarte ușor de tastat.

Toți trăiau în Germania. Ion I., de 21 de ani, suspectat de participarea la 19 jafuri, nu a fost prezent la primul termen, avocatul său susținând că îi este frică de ceilalți doi, adică de Cristian M., de 24 de ani, și de Samun R., de 19 ani.

În apărarea celui din urmă, avocatul P. Popescu a argumentat că tânărul rom a fost crescut cu ideea că infracțiunile sunt permise.

„Poliția vorbește mereu despre metodă, despre modul de operare. Dar aceste jafuri sunt un mod de viață, un stil de viață. Clientul meu credea că acesta este un comportament normal până de curând, nu știe ceva mai bun”, a continuat Popescu.

Procesul celor trei a avut primul termen vineri, 18 octombrie, și se așteaptă ca sentința să fie dată în februarie anul viitor.

Șofer român de camion, arestat în Olanda pentru trafic de persoane

Rețea de traficanți români și olandezi, anchetată. 17 victime din România și Republica Moldova – VIDEO

Olandezul suspectat că a ucis fetița de 11 ani din Dâmbovița s-a SINUCIS

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?