OLANDA: Un șofer român de TIR a ignorat 12 semne de circulație și era să distrugă un tunel. Era puțin băut

Miercuri după-amiaza, la intrarea în satul olandez Zevenhuizen, la 12 km de Rotterdam, un șofer român a vrut să intre cu TIR-ul într-un tunel cu toate că înalțimea acestuia era mai mică decât vehiculul.

Totul s-a întâmplat lângă autostrada A 12 și românul a avut noroc că nu a provocat un accident mai serios. Înainte să intre în tunelul de pe strada Bredeweg, a lovit cu camionul o bară de oțel orizontală care indica înălțimea maximă admisă.

Metalul a rămas prins între capul tractor și remorcă, astfel că traficul a fost blocat pe ambele sensuri. În timp ce a tras bara după el, șoferul a distrus și câteva garduri ale unor case, iar acum este bun de plată.

Românul a fost ajutat de polițiști și de localnici să scoată metalul care rămăsese blocat între cele două părți ale TIR-ului. Apoi a avut probleme în a reuși să întoarcă vehiculul pentru că era pe un drum înfundat.

Până să ajungă să lovească bara orizontală, șoferul ar fi trebuit să observe cele 11 indicatoare anterioare, bara fiind al doisprezecelea, care îl avertizau că nu poate intra în tunel dacă înălțimea vehiculului este mai mare de 3,2 m.

Polițiștii, arată publicația Gouwe IJssel Nieuws, au notat datele de identificare a autovehicului, înmatriculat în Olanda, și au constatat că șoferul nu băuse foarte mult.

De când s-a închis trecerea cu calea ferată de pe Bredeweg și au început lucrările la tunel s-a deschis în urmă cu două luni o nouă conexiune cu zona industrială Doelwijk, ceea ce înseamnă că șoferii nu mai trebuie să folosească Bredeweg.

De la jumătatea lunii aprilie 2018 s-a deschis o nouă conexiune spre zona industrială Doelwijk din Waddinxveen. Șoferii care pleacă de la Doelwijk pot ajunge direct pe A12 sau A 20 prin Moordrechtboog (N457).

Din păcate, dacă sistemul de navigație al autovehiculului nu este actualizat, TIR-urile vor ajunge tot pe Bredeweg unde vor trebui să întoarcă.

Unii olandezi sunt de părere că, dacă ignori atâtea semne de avertizare, nu ai ce să cauți pe drumurile din Olanda. Alții, consideră șoferii de TIR est-europeni drept bombe cu ceas care circulă pe șosele.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!