ORBAN: Nunțile și botezurile, cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19

Premierul Ludovic Orban a anunțat pe 30 septembrie că autoritățile vor efectua controale în toată țara pentru a se verifica respectarea măsurilor anti-Covid și susține că numărul cazurilor a crescut din cauza nunților și botezurilor unde nu s-au respectat normele, potrivit Hotnews.

Orban a mai cerut comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi, a acţiunilor de control şi a comunicării cu cetăţenii pentru respectarea măsurilor de protecţie a sănătăţii, conform Agerpres.

„Am organizat o videoconferinţă cu prefecţii din ţară şi cu comitetele pentru situaţii de urgenţă. Subiectul acestei videoconferinţe a fost intensificarea acţiunilor autorităţilor în lupta contra răspândirii infecţiei cu coronavirus. Este evidentă o tendinţă de creştere a numărului de cazuri. Din acest motiv, am solicitat comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi”, a declarat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a mai spus că autoritățile vor trebui să intensifice și comunicarea cu cetăţenii pentru respectarea măsurilor de protecţie a sănătăţii.

Iohannis: În Europa, un al doilea val al pandemiei este iminent. Nu m-am testat

Papa Francisc: Bârfele sunt „o ciumă mai îngrozitoare decât COVID-19 (VIDEO)

MAREA BRITANIE: A fost lansată o aplicație de monitorizare a persoanelor testate pozitiv cu coronavirus

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!