Premierul Ludovic Orban i-a cerut astăzi, 16 iunie 2020, în timpul unei ședințe de guvern, ministrului de Interne să rezolve problemele de care se lovesc românii care tranzitează Ungaria.

„Din nou Ungaria a luat măsuri care sunt contrare Tratatului Uniuni Europene privind libertatea de circulație. Nu li se permite (n.r. – cetățenilor români) tranzitul prin Ungaria pentru că autoritățile maghiare au instituit niște reguli. Principalele victime sunt cetățenii români. Este a nu știu câta oară când li se pun piedici izvorâte din acte administrative date parcă cu dedicație ( n.r. – pentru cetățenii români)”, a spus Ludovic Orban.

Vela a fost instruit să ia de urgență legătura cu omologul său maghiar pentru a se scote unele măsuri referitoare la români, măsuri care, așa cum susține premierul, sunt discriminatorii.

„Într-adevăr, comporatmentul partenerilor maghiari lasă de dorit. Noi am avut toată deschiderea”, i-a răspuns Marcel Vela.

Prim-ministrul i-a cerut ministrului de Interne ca, în cazul în care Ungaria continuă să încalce dreptul la liberă circulație a cetățenilor români, să sesizeze Comisia Europeană.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Marţi, 16 iunie 2020

Ungaria încalcă dreptul la liberă circulație. Tranzitarea țării se face numai cu anumite documente

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!