Skip to content

Patru autoturisme în valoare 115.000 de euro din Marea Britanie, confiscate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din Bihor și Arad au confiscat patru autoturisme căutate pentru confiscare de către autorităţile din Marea Britanie.

Duminică dimineața, 16 decembrie, în jurul orei 00.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş din județul Bihor a fost oprit N.S., cetățean român, în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul în județul Bihor.

Acesta conducea un autoturism Toyota Land Cruiser la care avea atașată o remorcă Hapert pe care transporta un Audi Q5 înmatriculat în Marea Britanie, an de fabricație 2012, în valoare de 15.000 de euro.

O oră mai târziu, suceveanul Viorel U., în vârstă de 47 de ani, a ajuns și el la același punct de trecere a frontierei.

Conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor marca Mercedes și semiremorcă tip platformă marca Lohr, ambele înmatriculate în România.

Transporta un Audi A6, an de fabricație 2017, în valoare de 50.000 de euro și un Nissan Navara din 2018, în valoare 35.000 de euro, ambele înmatriculate în Marea Britanie.

Poliţiştii de frontieră au constatat că pentru cele trei autoturisme erau emise din noiembrie 2018 alerte de către autoritățile din Marea Britanie, mașinile figurând ca „bunuri căutate pentru confiscare”.

Polițiștii au mai observat că certificatele de înmatriculare ale autoturismelor Audi Q5 și Nissan Navara, ultimul având numere de înmatriculare din Hampshire & Dorset, nu sunt autentice, iar cel al autoturismului Audi A6 aparține unui alt autoturism de aceeași marcă și model.

Șoferii au declarat polițiștilor de frontieră că transportau maşinile și nu ştiau că acestea se află în atenția autorităților, dar s-a deschis o anchetă împotriva lor pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

În aceeași zi, în jurul orei 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, vrânceanul T.M., în vârstă de 34 de ani.

Conducea un autoturism marca Vauxhall (Opel) Astra, în valoare de 15.000 euro, înmatriculat în Marea Britanie. Și această mașină era căutată pentru confiscare de către autorităţile britanice.

Mașina a fost indisponibilizată la sediul Poliției de Frontieră din Arad și se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere.

Aceasta înseamnă că șoferul și-a însuşit sau a folosit pe nedrept autoturismul care i-a fost încredințat cu un anumit scop.