Skip to content

Peste 1700 de persoane au avut nevoie de prim ajutor calificat la Festivalul UNTOLD

Foto: Facebook - IGSU

In cadrul festivalului de muzică „UNTOLD”, din Cluj-Napoca, peste 260 de pompieri, medici de urgență și studenți voluntari SMURD din cadrul UMF Cluj au asigurat măsuri suplimentare, conform unui comunicat de presă al IGSU.

Salvatorii au acordat prim ajutor calificat pentru 1.716 persoane, care au semnalat probleme medicale, iar 44 dintre acestea au fost transportate la unități spitalicești.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de duminică spre luni, fiind asistate 520 de persoane.

Comparativ cu ediția 2016 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o ușoară creștere de 5%.

Afecțiunile pentru care s-a solicitat sprijinul salvatorilor au fost diverse, fiind întâlnite solicitări pentru simple escoriații, dureri de cap, consum în exces de alcool până la suspiciuni de fracturi sau traumatisme severe.

Atât pe timpul zilei, cât și noaptea, echipe de salvatori formate din militari și voluntari ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situații de urgență și pentru a ajuta persoanele cu afecțiuni medicale.

Pe durata festivalului, la locul evenimentului au fost montate cinci puncte medicale avansate și un spital mobil, deservite de personal și echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj. Acestea au fost asigurate permanent cu zece autospeciale de intervenție.

Foto: Facebook – IGSU