Peste 3.000 de pachete cu țigări, descoperite într-un microbuz cu ruta Bulgaria – Italia

Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele unei femei din Bulgaria, peste 3.000 pachete cu ţigări pe care aceasta a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 16 ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 12.00, în baza unei analize de risc, pe sensul de intrare în ţară a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunţit un microbuz condus de un cetăţean bulgar, care efectua curse pe ruta Bulgaria – Italia.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele lui N.D., cetăţean bulgar de sex feminin, în vârstă de 39 de ani, pasager în microbuz, 3.120 pachete cu ţigări de diferite mărci, pentru care persoana nu avea documente legale.

La cercetări, femeia a declarat că a cumpărat ţigările de la un magazin din Bulgaria şi urma să le transporte în state din vestul Europei pentru a le comercializa unor cunoscuţi.

Ţigările, în valoare de 53.680 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *