Skip to content

Peste 500.000 de lei, găsiți îngropați în curtea unor contrabandiști de țigări din județul Constanța

La sfârșitul săptămânii trecute, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului  Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere al Gărzii de Coastă au identificat pe raza localităților Ovidiu, respectiv Medgidia, două autoturisme în care se aflau trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 63 de ani, domiciliați în județul Constanţa, despre care existau date că sunt implicați în activităţi de contrabandă.

La controlul efectuat asupra celor două autoturisme a fost găsită cantitatea de 200.000 de ţigarete, marca Ashima, fără a deține documente justificative, precum și suma de 5.705 lei.

În vederea identificării locațiilor unde au fost depozitate țigările de contrabandă, polițiștii de frontieră au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, ocazie cu care a fost identificată cantitatea de 235.400 țigarete de contrabandă, mărcile Ashima, Marble, Palace, Rothmans şi L&M, precum și 3.100 bucăți materiale pirotehnice.

În urma activităților desfășurate a fost ridicată suma de 515.805 lei, ce se afla îngropată în grădina unuia dintre imobilele percheziționate.

Polițiștii au ridicat în vederea confiscării 435.400 ţigarete de contrabandă mărcile Ashima, Marble, Palace, Rothmans şi L&M, evaluate la 217.700 lei, 3.100 bucăți materiale pirotehnice, evaluate la 4.650 de lei, suma de 515.805 lei, și au fost indisponibilizate trei autoturisme, evaluate la 85.100 lei.

În cauză sunt cercetati patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 63 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar pentru doi dintre ei a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentaţi Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Român prins la frontiera Vărşand cu o semiremorcă încărcată cu calorifere furate din Franța. Și camionul era furat