Poliția de Frontieră: Trafic crescut la granița cu Ungaria pe sensul de ieșire din România

În prezent, în punctele de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II, în judeţul Arad, precum şi PTF Petea şi Urziceni, judeţul Satu Mare, situate la graniţa cu Ungaria, se înregistrează o creştere a valorilor de trafic pe sensul de ieșire din România, informează Poliția de Frontieră.

Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum și a arterelor de control deschise pe sensul de ieşire din ţară.

Poliția de Frontieră reamintește că la graniţa româno-ungară, controlul de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară.

În acest sens, a fost luată legătura cu autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului.

În prezent în P.T.F. Nădlac II, unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria, se lucrează 4 artere de control pentru autoturisme, pe sensul de ieşire din ţară, iar prin PTF Petea, formalităţile se derulează pe 5 artere la ieşirea din ţară.

Polițiștii de frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:

– pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand

– pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, PTF Săcuieni;

– pe raza jud. Satu-Mare: P.T.F. Urziceni şi P.T.F. Petea

– pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

Cum puteţi ieşi din ţară cu minori? DOCUMENTELE NECESARE şi condiţiile de călătorie în străinatate pentru copiii români

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!