Skip to content

Politică de Teleorman: Cum va conduce Dragnea Uniunea Europeană?

România va prelua începând cu 1 ianuarie 2019 președinția Consiliului Uniunii Europene, adică va conduce UE timp de șase luni.

În această perioadă în care trebuie să gestioneze Brexit, tensiunile UE – SUA și un buget de un trilion de euro. Mai mult, anul viitor va avea loc la Sibiu un summit care are ca temă reformarea Uniunii Europene.

Situația politică din România, imposibilitatea guvernanților de a introduce legislația europeană sau rata mică de absorbție a fondurilor europene i-a făcut pe tot mai mulți politicieni europeni să fie sceptici că țara noastră ar face față unei asemnea provocări.

După intervenția brutală a autorităților la Mitingul Diasporei, numărul celor care-și pun întrebarea dacă România trebuie și poate să conducă UE este to mai mare. BusinessReview se întreabă dacă este pregătită țara noastră să facă față șefiei Uniunii Europene.

Publicația germană Die Welt susține că liderii europeni sunt tot mai îngrijoraţi de influenţele pe care le poate avea România asupra unor chestiuni cum sunt: Brexit sau tensiunile UE – SUA.

Politicienii de frunte ai Uniunii Europene cred că separarea puterilor în România este una artificială și că tot ce poate face Comisia Europeană până la 1 ianuarie 2019 este să trimită avertizări peste avertizări guvernului de la București.

Cotidianul austriac Der Standard arată că tulburările politice din România pot avea consecințe asupra politicii Uniunii Europene și pot crea un precedent neplăcut, mai ales că România pare să îmbrățișeze politica dusă de Budapesta și Varșovia.

Ungaria și Polonia au fost sancționate de Comisia Europeană pentru încălcări repetate a tratatului UE.

Unii politicieni austrieci sunt de părere că România va face mare lucru în perioada cât va conduce Uniunea Europeană pentru că vor avea loc și alegeri pentru Parlamentul European, așa că activitatea președinției va fi oarecum blocată.

Începând din 1 ianuarie camarila lui Dragnea va avea pe mână și Uniunea Europeană și va fi interesant de văzut cum stânjenitoarea politică à la Teleorman se va descurca la alt nivel. De ce guvernul Dăncilă să gafeze numai pe plan intern și prin Balcani când lumea e atât mare?

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!