POLONIA: Un fugar armean, violator în serie în Belgia, prins cu pașaport românesc fals

Documentele de identitate românești, false sau falsificate, sunt la mare căutare printre infractori. News Romania a scris zilele trecute despre cazul unui miliardar rus căutat pentru infracțiuni economice și prins cu pașaport românesc la frontiera dintre Polonia și Ucraina.

La jumătatea lunii septembrie 2018, Europol a anunțat că un violator în serie căutat de autoritățile belgiene a fost prins cu documente false românești tot în Polonia.

Hayk Terterian s-a născut în 1988 în Ecimiadzin, capitala religioasă a Armeniei. Cu toate că s-a născut în orașul sfânt, așa cum i se mai spune localității, Terterian este un om fără Dumnezeu.

În 2012, când avea 24 de ani, a violat, bătut, jefuit și amenințat cu cuțitul cel puțin cinci femei în orașul belgian Ostend, dar numărul victimelor pare să fi fost mult mai mare. Femeile aveau vârste cuprinse între 17 și 43 de ani. Atacatorul le viola în Leopold Park și Maria Hendrikapark.

Terterian a fost identificat pe baza probelor ADN, dar când poliția a descins în august 2012 la locuința părinților lui, Gevorg și Valya, el a fugit pe ușa din spate. Ulterior, el a mai reușit să scape de poliție în câteva țări.

Poliția belgiană nu i-a dat de urmă pentru a fi dus la proces, așa că în 2015 a fost condamnat în lipsă la 25 de ani de închisoare. De atunci, era căutat prin Interpol.

Cazul a fost foarte dezbătut în Belgia și s-a ajuns până la propunerea ca spray-urile lacrimogene să fie legalizate pentru ca femeile să se poată apăra.

Abia după șase ani Terterian a fost prins pe 25 septembrie 2018 în Szczecin, Polonia. Când a fost arestat, a spus că este român. A dat chiar și un document de identitate, fals evident, pentru a demonstra polițiștilor cine este.

La o verificare mai atentă, polițiștii polonezi au găsit și documente de identitate false belgiene sau grecești. Așa că l-au amprentat și și-au dat seama că armeanul era dat în urmărire internațională. Urmează să fie extrădat în Belgia.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?