Ponta: Măgărie la Camera Deputaților cu banii de la buget pentru partide!

Fostul premier și președinte al PSD, Victor Ponta, a anunțat că va depune un proiect de lege prin care cere suspendarea în 2019 a cotizaţiei de la buget pentru partide, scrie Adevărul.

Ponta, care este în prezent liderul formațiunii Pro România desprinsă din PSD, susține că la Camera Deputaților s-a făcut o măgărie prin care partidele vor fi finanțate cu un anumit procent din PIB – produsul intern brut.

„Eu cred că PSD, colegii mei, se descurcă şi fără 35 de milioane de euro pe care îi primesc de la buget, cred că şi PNL-ul se descurcă fără cei 18 milioane de euro pe care îi primesc de la buget, şi USR-ul se descurcă. Noi suntem un partid care ne descurcăm, nu avem nevoie de alocaţie în 2019 de la buget”, a declarat Ponta într-o conferință de presă de joi, 27 decembrie, conform sursei citate.

Șeful Pro România susține că s-a făcut o măgărie la Camera Deputaților.

„35 de milioane de euro? Pentru un partid? E chiar… am fost cinci ani preşedintele PSD-ului. Nu ai nevoie de 35 de milioane de euro, nu ai cum să-i cheltui în mod real pentru activitatea partidului. E o măgărie, e ceva, într-adevăr, s-a schimbat în acest an, fără să se prindă nimeni, s-a făcut un amendament la Camera Deputaţilor, de către trezorierul unui partid, care a făcut o mică modificare. A zis nu din buget, ci din PIB”, a declarat Ponta.

El a mai anunțat că formațiunea sa a mai depus două proiecte legislative prin care se cere și înghețarea salariilor pentru demnitari dacă indexarea pensiilor este îngheţată până la 1 septembrie 2019.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?