Preot din Galați, despre românii plecați la muncă în străinătate: „Știți cine pleacă? Pleava!”

Un preot din localitatea Lieşti a fost la un pas să fie linşat de câţiva enoriaşi, după ce la o întâlnire culturală a făcut afirmaţii jignitoare la adresa românilor plecaţi să muncească în străinătate. Mai mulţi scriitori şi profesori prezenţi la întâlnire şi-au declarat indignarea faţă de spusele omului bisericii, scrie Adevărul.

O întâlnire culturală organizată pe 6 septembrie la căminul cultural din localitatea gălăţeană Corod a degenerat într-un adevărat scandal, după ce, la un moment dat, i s-a dat cuvântul preotului Ion Croitoru, care slujeşte  la o parohie din comuna Lieşti (judeţul Galaţi).

„La început am ascultat un vers… <>. Să ştiţi că nu-i adevărat deloc! Ştiţi cine pleacă? Pleava! Cei care n-au rădăcini! Cei care nu au simţit româneşte!”, a spus preotul, spre consternarea şi furia celor prezenţi la adunarea culturală.

Reacţia a fost imediată, mai mulţi enoriaşi fiind la un pas să-l linşeze pe omul bisericii, după cum consemnează ziarulzona.ro. Oamenii au ţinut să-i spună preotului că rudele au plecat să muncească în străinătate din cauza sărăciei, nu pentru că ar fi ”pleavă”, cum i-a catalogat Ion Croitoru.

Şi scriitorii şi profesorii prezenţi la întâlnirea culturală au luat imediat poziţie faţă de afirmaţiile preotului. „Avem medici, avem specialişti, oameni foarte inteligenţi, avem intelectuali şi oameni de mare valoare care au plecat din România din cauza condiţiilor din ţară. Cum poţi să îi numeşti pe aceşti oameni <<pleavă>>?”, a spus unul dintre scriitori, indignat de spusele lui Ion Croitoru.

Preotul Ion Croitoru i-a numit pe românii din Diaspora „pleavă”Prezent la o întâlnire culturală de la Corod joi 6 septembrie 2018, preotul Ion Croitoru care slujește la o parohie din comuna Liești-județul Galați a spus despre românii care pleacă din țară în străinătate că sunt „pleavă”.La început am ascultat un vers… <<cu cei plecați noi rămânem mai săraci, că țara rămâne mai săracă>>. Să știți că nu-i adevărat deloc! Știți cine pleacă?? Pleava! Cei care n-au rădăcini! Cei care nu au simțit românește!” au fost cuvintele rostite de slujitorul Domnului.

Publicată de Rusu Samuel pe Duminică, 9 septembrie 2018

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA