Președintele Columbiei a dezvăluit prinderea unui traficant de droguri. Din rețea făceau parte și români

Miercuri, 24 octombrie 2018, au fost arestate 25 de persoane în Columbia pentru trafic internațional de droguri.

Suspectul principal este Ellis Peña Char, cunoscut și sub numele de Richard Smith, conducea o rețea din care făceau parte români, britanici, canadieni și americani, susține presa columbiană.

Liderul grupării era căutat de autoritățile din Spania pentru transportul a 1,2 tone de cocaină în valoare de 27 de milioane de euro.

Drogurile au fost trimise din Antigua și Barbuda, două insule din arhipelagul Antilelor Mici din Marea Caraibilor, spre Spania.

Cocaina a fost depistată într-o navă care se pregătea să intre în portul spaniol Vigo, cel mai folosit pentru traficarea drogurilor.

Narcoticele erau de obicei transportate spre Europa din mai multe insule din Marea Caraibilor ascunse în nave care erau inițial folosite pentru cercetări maritime.

Poliția Națională din Columbia l-a arestat pe Ellis Peña Char în Altos de Riomar, la nord de metropola Barranquilla.

Conform presei columbiene, autoritățile spaniole au informații că rețeaua opera în special în zona orașului Málaga și în Marea Britanie.

Peña este născut în Columbia, dar folosește pașapoarte emise de mai multe state, printre care: Olanda, SUA, Spania, Canada sau Marea Britanie.

Folosea mai multe nume – Peter Berkey, Patrick Beck, Patrick Dave Liljebeck și Peter Dale Liljebeck – și își schimba des înfățișarea pentru a nu fi depistat.

Această arestare a fost atât de importantă încât președintele Columbiei, Iván Duque, a făcut o declarație de presă la Barranquilla în urma acțiunii poliției.

Pe 26 octombrie el a explicat că în acea zi autoritățile au prins 25 de membri ai rețelei, operațiunea de prindere a lui Ellis Peña Char fiind denumită „Operation Betania”.

Ancheta a demonstrat faptul că acest lord al drogurilor era implicat în traficul internațional de droguri de 24 de ani. El va fi extrădat în Spania unde ar putea fi condamnat la o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?