Preşedintele Consiliului European: „Nu este momentul introducerii pașaportului de vaccinare. Este un subiect sensibil”

Preşedintele Consiliului European consideră că în prezent nu este momentul introducerii pașaportului de vaccinare anticovid.

Totuși, Charles Michel, a declarat că acesta ar putea fi introdus la un moment dat, potrivit Agerpres care preia o știre dpa.

El a acordat duminică, 17 ianuarie, un interviu pentru o televiziune din Olanda în care a spus că decizia privind pașaportul de vaccinare va fi luată de liderii Uniunii Europene.

Declarațiile vin în contextul în care premierul grec a cerut la începutul acestei săptămâni introducerea unui astfel de document care să ateste că persoana este vaccinată.

AUSTRIA: Intrarea în țară, numai cu înregistrare online

Turismul din Grecia a fost foarte afectat de pandemie, pierzând miliarde de euro. Autoritățile elene cred că își vor umple visteria oadtă cu relansarea acestei ramuri economice prin introducerea pașaportului anticovid.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a mai precizat că există un acord de principiu privind un astfel de document, dar încă nu este momentul introducerii pentru că mai întâi „trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni”.

Michel a mai adăugat că, dacă va fi introdus prea devreme, paşaportul ar putea produce o frustrare uriaşă în Europa şi în alte părţi ale lumii.

El nu exclude însă ca viitor deplasările în interiorul Uniunii Europene să fie permise numai celor vaccinaţi. Totuși, Michel a recunoscut că subiectul este sensibil în multe ţări europene.

GERMANIA: Românii, obligați să prezinte test negativ Covid începând cu 11 ianuarie

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!