Președintele României: „Nu suntem pregătiţi pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, 12 noiembrie, că România nu este pregătită pentru preluarea președinției Uniunii Europene, conform Mediafax.

El a explicat că factorii responsabili sunt schimbaţi sau pleacă din Guvern și “lucrurile au luat-o razna”.

Aceste declarații au fost făcute în cadrul şedinţei Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

„Cred că şi acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare şi implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave”, a mai declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că ţopăielile fiscale ale ultimelor guverne sunt “nu doar de prost gust, ci şi de rău augur”, arătând că speranţa stă în autorităţile locale.

“Din păcate, nu peste tot lucrurile se mişcă foarte bine. Politica faţă de comunităţile locale trebuie să fie făcută transparent, predictibil şi trebuie să fie sustenabilă. Aceste ţopăieli fiscale ale ultimelor guverne sunt nu doar de prost gust, ci şi de rău augur“, a mai spus președintele României.

Imediat, Liviu Dragnea a reacționat și a susţinut că românii nu se mai lasă mințiți de Iohannis.

„Guvernul e pregătit să gestioneze cu succes preşedinţia Consiliului UE. Iohannis face un deserviciu României pentru că încearcă să inducă ideea că Guvernul din ţara lui nu e pregătit de această preşedinţie. Acest lucru e incalificabil”, a declarat șeful PSD.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?