Skip to content

Președintele SUA: Alternativa la sancțiunile dure împotriva Rusiei, un al Treilea Război Mondial – VIDEO

al Treilea Război Mondial

Președintele SUA a declarat, într-un interviu înregistrat sâmbătă, că alternativa la sancțiunile dure împotriva Rusiei este un al Treilea Război Mondial. De asemenea, Joe Biden a subliniat că unul dintre obiectivele sale strategice majore pe măsură ce Rusia invadează Ucraina este menținerea unită a NATO și a Uniunii Europene, informează CNN.

„De la bun început scopul meu a fost să mă asigur că păstrez NATO și Uniunea Europeană unite. Pentru că singurul lucru pe care consider că Putin a crezut că îl poate face a fost să divizeze NATO, creând o breșă utilă lui. Și asta nu s-a întâmplat”, a declarat Biden.

Biden a mai spus că Rusia va plăti un preț mare atât pe termen lung, cât și pe termen scurt pentru invadarea Ucrainei, adăugând că acest conflict apropie Europa și NATO.

„Obține efectul opus a ceea ce și-a propus”, a spus Biden despre Putin.

Întrebat despre sancțiuni, Biden a susținut că crede că este una dintre singurele modalități de a penaliza Rusia fără a risca război la scară globală.

„Există două opțiuni. Să începem un al Treilea Război Mondial, să intrăm în război cu Rusia, fizic. Sau, a doua, să ne asigurăm că o țară care acționează atât de contrar dreptului internațional plătește un preț pentru că a făcut-o”, a spus Biden.

Cancelarul Germaniei: „Este o zi îngrozitoare pentru Ucraina şi o zi neagră pentru Europa”

Războiul ruso-ucrainean. Informații false privind încorporarea în Armata Română

Iohannis: „Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale!”

Ucraina interzice prin lege vaccinul Sputnik V produs de Rusia

Rusia a adus sute de tancuri la frontiera cu Ucraina