Președintele SUA: Va începe deportarea milioanelor de imigranţi care au intrat ilegal în Statele Unite

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni, 17 iunie, pe Twitter că Agenţia pentru Imigraţie şi Vămi (ICE) va începe deportarea a „milioane de imigranţi” care se află în mod ilegal în Statele Unite, informează Reuters, citată de Mediafax.

„Săptămâna viitoare ICE va începe procesul de deportare a milioanelor de imigranţi care au reuşit să intre în mod ilicit în Statele Unite”, a anunţat acesta.

„Vor fi îndepărtaţi la fel de repede precum intră”, a adăugat Trump, fără a da alte detalii.

Potrivit estimărilor, 12 milioane de persoane se află în mod ilegal în Statele Unite, majoritatea provenind din Mexic şi ţări ale Americii Centrale.

În baza unui acord semnat luna trecută, Mexicul a acceptat să găzduiască imigranţii din America Centrală care solicită azil în Statele Unite până când cazurile lor vor fi analizate de către autorităţile americane.

Potrivit acordului, Mexicul va trimite trupe ale Gărzii Naţionale pentru a-i împiedica pe imigranţii din America Centrală să ajungă la graniţa cu Statele Unite.

Acordul a fost semnat de către autorităţile mexicane pentru a evita ca preşedintele american să dea curs introducerii unei taxe de 5% pentru toate produsele importate din Mexic.

TRUMP: Eu sunt produsul Uniunii Europene! Imigranții sunt rușinea Europei!

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?