Primarii din Recaș și Bucovăț, conflict de interese. Consilierul local Richard Gioarsă, incompatibil

Agenția Națională de Integritate – ANI a anunțat într-un comunicat din 4 decembrie că mai mulți primari au fost găsiți în conflict de interese sau incompatibilitate.

Edilii nu s-au sfiit să încheie contracte între primăriile pe care le conduc și firmele familiei.

Teodor Pavel, primarul orașului Recaș din județul Timiș, este acuzat că în actualul mandat a semnat un contract de închiriere a unui teren către SC Beliș Construcții SRL.

Beliș Construcții are ca asociat unic și administrator pe soția sa, dar până în 2012 el a fost administratorul firmei care a închiriat fară licitație publică de la Primăria Orașului Recaș un teren în suprafață de 150 mp.

Teodor Pavel este un traseist politic care a sărit din barca PNL în cea a PSD în urmă cu câțiva ani.

În 2015, primarul Recașului a fost reținut de DNA pentru 24 de ore fiind acuzat, împreună cu câțiva ofițeri de poliție, de hărțuire și abuz în serviciu.

Conform DNA, în cursul lunii octombrie 2014, pentru a satisface interesele economice, personale şi de natură politică ale inculpatului Pavel Teodor, inculpații Muntean Petru Sorin și Bolboș Florin Mircea, în calitate de inspector şef al I.P.J. Timiş, respectiv de adjunct al inspectorului șef, şi-au îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu constând în coordonarea şi controlul structurii din subordine.

Aceștia au dispus întocmirea unei propuneri către Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru radierea postului unui agent de poliție din statele de funcţii ale Poliţiei oraş Recaş şi apoi au avizat propunerea de desființare a funcţiei respective.

Ulterior, a fost dispusă mutarea agentului într-un alt oraș fără a se respecta procedura legală privind mutarea unui poliţist în cadrul altei formațiuni de poliţie.

Agentul de poliție a fost urmărit de agenții poliției locale fără drept atât la serviciu, cât și în timpul liber.

Polițistul a fost îndepărtat din Poliția Recaș și mutat pentru că ii amenda pe prietenii săi sau pe șoferii primăriei. În martie 2018, DNA l-a trimis în judecată, alături de foști șefi din I.P.J. Timiș.

Colegul său din PSD, Richard Gioarsă, consilier local la Buftea, este acuzat că în perioada exercitării mandatelor de consilier local: 2012 – 2016 și 2016 – 2020 SC Coral Invest SRL, firma unde el și soția sa sunt asociați și administratori, a încheiat 61 de contracte de achiziție directă în valoare totală de 78.181,70 lei cu Primăria orașului Buftea.

Firește că aceste contracte nu ar fi putut fi încheiate fără știrea primarului Gheorghe Pistol de la PNL.

Pistol are un coleg la Timiș, primar al comunei Bucovăț. Ionel Tiberiu Jivan care, conform ANI, în perioada mandatului 2012 – 2016 a emis 3 acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său, în cuantum de 8.121 lei.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA