Skip to content

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Avem TOLERANŢĂ ZERO față de abaterile grave de la lege ale taximetriștilor

Având în vedere incidentul produs ieri în zona aeroportului Otopeni, județul Ilfov, în urma căruia un taximetrist și-a amenințat clienții cu arma pe care o avea în autoturism, Primarul General, Gabriela Firea, atrage atenția public asupra faptului că Primăria Municipiului București nu tolerează astfel de comportamente și că măsurile vor fi drastice în cazuri de acest gen.

Primarul General, Gabriela Firea: “Avem toleranță zero față de astfel de fapte și amintesc atât taximetriștilor, cât și patronilor firmelor de taxi că sunt direct răspunzători pentru astfel de fapte ! Nu este firesc să existe astfel de incidente într-o Capitală europeană, în care serviciile de transport persoane se doresc a fi moderne, sigure și accesibile. Subliniez încă o dată public faptul că nu vom tolera sub nici o formă abaterile de la lege!”

PMB reamintește că, în luna decembrie 2017, regulamentul care face referire la activitatea de taxi în Capitală a fost modificat printr-o hotărâre a Consiliului General, în sensul sporirii confortului și siguranței pasagerilor. Printre noile reglementări se numără și cea care instituie obligativitatea că activitatea de taximetrie să se facă exclusiv prin intermediul unui dispecerat autorizat, în condițiile în care se asigura posibilitatea clientului de a apela aceste servicii prin comenzi telefonice sau prin intermediul aplicațiilor online care aparțin respectivului dispecerat și pot fi identificate ca atare.

De asemenea, au fost reformulate și completate anumite prevederi din vechiul Regulament, referitoare la conduita șoferilor de taxi, accentul fiind pus pe obligativitatea acestora de a avea o ținută decenta și un comportament adecvat. Sub sancțiunea unor amenzi severe, aceștia nu vor avea voie să fumeze în mașină, să vorbească la telefonul mobil în timpul curselor, să asculte muzică dacă acest lucru îl deranjează pe client, să angajeze discuții pe teme sensibile care pot aduce atingere convingerilor clientului, cum ar fi cele religioase, politice sau legate de sex, informează PMB

Taximetriștii care cer sume mai mari decât contravaloarea cursei pot fi reclamați la o linie verde

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!