Skip to content

Primarul din Ghimbav, brașoave de 4.000.000 de euro

Procurorii DNA Brașov i-au reținut ieri pe primarul orașului Ghimbav și pe contabilul șef al Primăriei pentru abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu și luare de mită. Anchetatorii au cerut astăzi magistraților brașoveni emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile.

Judecătorii dezbat la această oră dacă vor emite sau nu mandate.

Anchetatorii susțin că în perioada 2009-2015, Toma Dorel, primar pesedist al orașului Ghimbav de 25 de ani, a dispus achiziționarea prin încălcarea legii a unor diverse lucrări, stâlpi de iluminat și mobilier stradal de la firme controlate de Fluture Goman.

Bunurile și serviciile respective au fost achiziționate direct, la valori supraevaluate, în mod netransparent, neconcurențial.

Achizițiile au fost plătite cu sprijinul contabilului șef al Primăriei, Ana-Alina Geogean, care a semnat ordinele de plată fără a face nicio verificare și fără a cere avizele emise de alte compartimente din instituție.

Procurorii mai arată că în perioada septembrie 2008 – mai 2010 contabila șefă a primit direct sau prin intermediul soțului 81.700 de lei de la Fluture Goman, banii fiind trimiși prin intermediari. Prejudiciul creat bugetului orașului Ghimbav este de puțin peste 4 milioane de euro.

Fluture Goman, patronul care a încasat banii din contractele cu Primăria Ghimbav, a convins câteva persoane să transfere aproape două milioane de euro prin operațiuni fictive în conturile bancare ale unor societăți comerciale pe care le administra prin persoane interpuse.

Ulterior, banii au fost retrași în numerar de administratorii acestor firme și înmânați lui Fluture Goman.

DNA a cerut azi Tribunalului Brașov arestarea pentru 30 de zile a primarului, contabilei șefe și a Luciei Dulcinatu, administrator a mai multor firme Dulcinatu este acuzată și de spălare de bani.

Pentru Fluture și Cristinel Goman s-a cerut mandat în lipsa acestora,  ambii fiind acuzați de complicitate la abuz în serviciu și spălare de bani. Cei doi vor afla pe 23 aprilie dacă vor fi arestați sau nu, judecătorii decizând astăzi să amâne cauza.

Sergiu Gunea și Radu Tănase, administratorii unor societăți comerciale implicate în aceste ilegalități sunt și ei acuzați de spălare de bani, după cum reiese din comunicatul DNA.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!