Primarul din Odorheiul Secuiesc, amendat din nou pentru că nu a arborat drapelul României

Primarul din Odorheiu Secuiesc, Árpád Gálfi, a fost din nou amendat pentru că nu a arborat drapelul României în timpul unei ceremonii oficiale.

Pe 23 octombrie 2018, primarul nu a arborat drapelul României lângă însemnele naţionale ale Ungariei cu ocazia comemorării Revoluţiei ungare din 1956.

Legea prevede arborarea drapelului României cu ocazia ceremoniilor oficiale, cu caracter local, naţional sau internaţional.

„Árpád Gálfi, cu bună ştiinţă, a încălcat pentru a doua oară legea privind arborarea steagului Ungariei pe domeniul public. Este a doua oară când primarul încalcă cu bună ştiinţă actele normative privitoare la arborarea steagurilor”, a declarat pentru Mediafax prefectul de Harghita, Jean Adrian-Andrei.
El a mai precizat pentru sursa citată că primarul din Odorheiu Secuiesc a fost amendat cu 5.000 de lei. Prima oară, edilul a fost sancţionat şi cu ocazia sărbătoririi zilei de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Árpád Gálfi a contestat prima amendă. În iulie 2017, Judecătoria Odorheiu Secuiesc i-a respins contestația,dar primarul a făcut apel. Acesta se va judeca pe 13 noiembrie la Tribunalul harghita. În 2007, Gálfi s-a judecat și cu UDMR.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?