Skip to content

Primarul Londrei: ”Nu este exclus un nou referendum pe tema BREXIT”

Sadiq Khan, primarul Londrei, a sugerat, luni, că nu exclude posibilitatea unui nou referendum pe tema Brexit, dacă Parlamentul britanic nu va aproba viitoarea înţelegere dintre Londra şi Bruxelles privind despărţirea Marii Britanii de UE, relatează site-ul cotidianului The Independent.

Întrebat dacă este nevoie de un nou referendum pe tema Brexit, primarul Londrei a afirmat că trebuie aşteptată decizia Parlamentului.

”Să aşteptăm şi să vedem ce va decide Parlamentul. Cu siguranţă, totul va depinde de votul Parlamentului. Dacă Parlamentul ar vota în favoarea înţelegerii pe care o va face Guvernul, atunci cred că referendumul iese din calcul. Însă dacă Legislativul respinge acea înţelegere, atunci vor fi deschise alte drumuri. Dacă Parlamentul respinge înţelegerea Guvernului, vor fi multe semne de întrebare”, a declarat Khan, într-un interviu acordat pentru BBC Radio 4.

Primarul Londrei, unul dintre susţinătorii rămânerii Marii Britanii în UE, a mai precizat că a purtat discuţii cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, care i-au transmis că au nevoie de clarificări din partea Guvernului, mai ales în ceea ce priveşte perioada de tranziţie pe care o urmăreşte Executivul britanic.

Sadiq Khan a adăugat că sunt două aspecte de o importanţă majoră în negocierile pentru Brexit: garanţia dată cetăţenilor UE din Marea Britanie privind păstrarea statutului actual şi o perioadă de tranziţie după despărţirea de UE pentru a oferi stabilitate şi predictibilitate pentru mediul de afaceri, scrie Mediafax.ro.