Skip to content

Procesul MINERIADEI: Inculpații nu s-au prezentat în instanță

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie continuă judecarea dosarului ”Mineriada din 13-15 iunie 1990′. În acest caz, fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director al SRI Virgil Măgureanu sunt acuzați de infracțiuni contra umanității.

Inculpații – fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, fostul director al SRI Virgil Măgureanu – nu s-au prezentat nici la termenul de astăzi al procesului Mineriadei, la Tribunalul București.

Au venit reprezentanții victimelor Mineriadelor, Teodor Mărieș, de la Asociația 21 Decembrie și Viorel Ene de la Asociația Victimelor Mineriadelor. Ei sunt nemulțumiți de faptul că inculpații nu se prezintă la proces.

Este un termen de cameră preliminară în care magistrații verifică legalitatea administrării probatoriului. După ce se încheie această etapă, Camera preliminară va începe procesul pe fond.

Anul trecut, procurorii militari au trimis în judecată fosta conducere a României din 1990 pentru reprimarea sângeroasă a Mineriadei din 13-15 iunie, atunci când în urma incidentelor din acea perioadă au murit patru persoane și foarte multe persoane au fost rănite, informează Știrile TVR.