Joi, 26 iulie, Parchetul din Amsterdam (Openbaar Ministerie) a cerut judecătorilor pedepse cu închisoarea de șase și respectiv 18 luni pentru două românce implicate în diferite furturi, arată publicația BlikopNieuws.

Acestea, în vârstă de 23 și 27 de ani, fac parte dintr-o grupare infracțională transfrontalieră a cărei componență se modifică continuu. Alți trei suspecți sunt dați în urmărire.

„Este o infracțiune care afectează foarte mult întreaga societate și este foarte dificil de combătut”, a declarat procurorul de caz.

Această grupare a fost monitorizată la nivel internațional, autoritățile române fiind implicate în anchetă.

Inițial, româncele au fost arestate pentru că au furat lapte praf din supermarketurile din Velsen și Rotterdam.

În timpul percheziției la adresa la care locuiau, anchetatorii au descoperit sute de bijuterii și haine care aveau prețul pe ele. Toate, furate.

Au mai descoperit zeci de cutii de dulciuri, pantofi pentru copii, precum și hrană și articole de toaletă pentru bebeluși. Multe dintre acestea erau ascunse în subsolul casei.

Româncele, al căror proces se judecă acum, au mai fost condamnate de câteva ori pentru furturile din magazine și supermarketuri pe care le-au comis în toată Olanda.

Anul trecut, în timpul unui acțiuni prin magazine, una dintre ele conducea o mașină înmatriculată în Germania. După trei zile, aceeași mașină avea numere olandeze și era condusă de cealaltă româncă arestată.

Conform procurorului, furtul la acest nivel nu se compară cu un simplu furt dintr-un magazin și nu poate fi luat în derâdere pentru că furturile comise de o grupare infracțională au un efect major în societate.

Victimele au de suferit din punct de vedere financiar, iar motivarea hoților este pur una de câștig financiar.

„Pușcăria este singurul răspuns”, a mai declarat procurorul.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA