Skip to content

Procurorilor din Parchetul General le-a luat aproape un an să-și ancheteze un coleg care a condus băut

Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe un coleg de-al lor din Sibiu după aproape un an de anchetă.

Eugen Stoina, care este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu și are grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

„La data de 11 ianuarie 2018, în jurul orelor 14.40, aflându-se în București la volanul unui autoturism, inculpatul Stoina Eugen, pe fondul nepăstrării distanţei între autovehicule, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul care se afla oprit, în coloană, la semafor”, se arată în comunicatul Parchetului General din 22 noiembrie.

Mașina condusă de procuror a generat tamponarea în lanț a încă două autoturisme oprite la semafor.

Procurorul a ieșit destul de șifonat din accident, echipajul SMURD venit la locul impactului decizând transportarea magistratului la spital.

Stoina a plecat însă din spital fără a avea avizul medicului de gardă și, fiind vorba despre un accident, polițiștii de la Brigada Rutieră au început să-l caute.

Aceștia l-au contactat telefonic la ora 17.55 și i-au cerut să se prezinte la sediul Brigăzii Rutiere.

Imediat cum a apărut la sediul Poliției, procurorul a fost testat cu aparatul alcooltest și dus apoi la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge.

S-a stabilit faptul că magistratul consumase băuturi alcoolice.

Dacă pentru un asemenea dosar simplu procurorii au avut nevoie de zece luni pentru a finaliza cercetările, ce se va întâmpla cu dosarul intervenției jandarmilor din data de 10 august?