Trupul unui bărbat a fost găsit decapitat lângă o școală din Conflans-Sainte-Honorine, la aproape 25 de km de centrul Parisului. Principalul suspect a fost împușcat și rănit grav de polițiști într-o localitate învecinată, scrie Le Monde.

Parchetul Național Antiterorism a anunțat că a demarat o anchetă după ce trupul unui profesor de istorie și geografie a fost găsit decapitat vineri, 16 octombrie. Procurorii investighează cazul ca fiind o crimă comisă în contextul unei acțiuni teroriste.

Decapitarea a avut loc în jurul orei 17.00, lângă o școală, potrivit unei surse din poliție a Le Monde.

Poliția din Yvelines a avertizat la ora 17.30 într-un mesaj că se desfășoară o intervenție la Place René-Picard, în districtul Hautes-Roches, unde se află Collège du Bois-d’Aulne.

Ofițerii de poliție au fost chemați acolo pentru că o persoană suspectă se plimba în zonă. Din primele indicii rezultă că la ore profesorul a discutat despre libertatea de exprimare în legătură cu caricaturile care îl înfățișează pe profetul Mahomed.

După descoperirea cadavrului, polițiștii au încercat să oprească în comuna d’Eragny-sur-Oise, o localitate din apropierea locului crimei, un bărbat cu o armă albă.

Acesta i-a amenințat, astfel polițiștii au tras asupra lui și l-au rănit grav.  La locul incidentului au fost chemați geniștii din cauză că agresorul ar fi putut avea o vestă explozivă.

Ancheta l-a determinat pe ministrul de Interne francez aflat în vizită în Maroc să se întoarcă la Paris. Președintele Emmanuel Macron s-a deplasat la locul atacului.

Jihadistul Zoltan din Popești-Leordeni, pasionat de bombe și imagini cu oameni decapitați de ISIS

Marea Britanie analizează legătura dintre problemele psihice și terorism

România a câștigat la CEDO procesul intentat de un traficant de teroriști Al-Qaeda

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!