Proteste în țară împotriva Guvernului și noilor modificări ale legilor Justiției

Un nou protest are loc duminică seară în Piaţa Victoriei din Bucureşti și în mai multe orașe din țară împotriva adoptării ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei.

Jandarmeria susține că protestul este ilegal.

Protestatarii scandează mesaje de susţinere a magistraţilor, conform Mediafax.

Manifestanţii au venit cu steaguri ale României şi Uniunii Europene, au pancarde cu mesaje precum “Demisia!”, “Hoţii!”, “Jos Guvernul” şi scandează, printre altele, “Nu vrem să fim conduţi de hoţi!”, “Justiţie, nu corupţie!”, “Cinste lor, cinste magistraţilor”.

Aproximativ patru mii de oameni protestează în Piaţa Victoriei împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică din nou legile Justiţiei.

Manifestaţia a fost organizată pe reţelele de socializare.

Magistraţii din Capitală şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat vineri, 22 februarie 2019, împotriva modificărilor aduse legilor justiţiei.

Jandarmeria București anunţă că pentru organizarea manifestaţiei din Piaţa Victoriei nu au fost respectate condiţiile legii adunărilor publice în vigoare şi precizează că în spaţiul public au apărut mai multe informaţii false referitor la numărul jandarmilor trimişi în zonă.

Reprezentanţii instituției suțin că au circulat mai multe informaţii şi ştiri false cu privire la numărul de jandarmi angrenaţi în această misiune „cu scopul de a crea emoţie şi a creşte gradul de tensiune în rândul celor interesaţi să participe la această manifestaţie” şi infirmă aceste informaţii.