Skip to content

Purtătorul de cuvânt al BOR: Patriarhul Rusiei este antihrist

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, i-a adus acuze grave în urmă cu câteva ore patriarhului Kiril al Rusiei.

Redăm mai jos, integral, mesajul postat de Bănescu:

„Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic este capabil să le comită cu atrocitate:

războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.

Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul.”

Biserica ortodoxă Română nu a avut o poziție oficială referitor la războiul din Ucraina. Dar, este cunoscut faptul că nimic nu mișcă în BOR fără aprobarea patriarhului Daniel.

Pe de altă parte, în sânul Bisericii Ortodoxe Ruse a apărut un curent anti-Kiril. Mai mult de 250 de prelați au cerut încetarea imediată a ostilităților într-o scrisoare deschisă, potrivit publicației olandeze Nederlands Dagblad.