Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost capturat de autorităţi în Madagascar, au precizat surse judiciare, conform Mediafax.

Mazăre are de executat o condamnare definitivă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedarea plajelor.

Surse judiciare au precizat că fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost capturat de autorităţi în Madagascar.

Radu Mazăre se află, de la finele anului 2017, în Madagascar.

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, pe 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă.

De asemenea, o pedeapsă cu executare a fost dispusă şi pentru Cristian Borcea, acesta primind 5 ani. Borcea s-a întors în detenţie după ce a fost eliberat condiţionat în urmă cu câteva luni.

Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.

Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

În plus, fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre a fost condamnat pe 3 mai la 9 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul în care a fost acuzat că a oferit discreţionar un contract firmei de salubritate Polaris Holding. Decizia nu este definitivă.

Pe numele său, Interpol a emis o alertă încă din 2018, scrie Digi24.

Radu Mazăre era plasat sub control judiciar, dar nu s-a mai prezentat la poliție, la sfârșitul anului 2017.

La începutul lui 2018, el le-a scris magistraților o scrisoare în care anunța că a plecat din țară și că se consideră o victimă a sistemului judiciar.

Mazăre mai spunea că a cerut azil în Madagascar, din acest motiv, dar legislația de acolo nu prevede un astfel de statut.

Autoritățile române trebuie să înceapă acum procedurile de extrădare a lui.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?