Un cal înjunghiat este lăsat de zece zile să fie mâncat de viermi pentru că un medic veterinar refuză să-l trateze şi îi amenință pe alţi veterinari să nu se implice. Medicul veterinar se răzbună astfel pe proprietarul calului, pentru că omul l-a reclamat pentru mai multe ilegalităţi în cadrul acţiunilor sanitar-veterinare decontate din bani publici.

Calul a fost găsit pe 31 august înjunghiat pe ambele părţi ale capului, de la maxilar şi până la grumaz. Tăieturile erau atât de adânci, încât se vedea osul și carnea atârna. Proprietarul a chemat medicul veterinar responsabil cu activităţile sanitar-veterinare în Curtea de Argeş. Dar, stupoare! Medicul Radu Niculae a refuzat să vină în ajutorul animalului, pentru că proprietarul i-a făcut o reclamație în care îl acuza că a făcut înregistrări ilegale de bovine în cadrul acţiunilor sanitar-veterinare decontate din bani publici. Din cauza refuzului medicului, proprietarul calului s-a dus la farmacia sanitar-veterinară și a cumpărat o soluție dezinfectantă cu care a tratat rana.

Pentru că a îndrăznit să îl ajute pe proprietarul calului, farmacistul veterinar a fost admonestat de medicul Radu Niculae, se arată într-un comunicat al Federației Naționale pentru Protecția Animalelor – FNPA.

De atunci, mai mulți voluntari caută o soluție pentru a trata calul, însă au fost refuzați de toți veterinarii la care au apelat, pentru că aceştia se tem de medicul Radu Niculae. Nici Colegiul Medicilor Veterinari Argeş, nici medicul veterinar zonal și nici reprezentantul Direcţiei Sanitare Veterinare Argeş nu au făcut nimic. Singurul medic veterinar care a răspuns solicitării FNPA de a vedea animalul rănit a fost dr. Ion Gheorghe care a venit de la Piteşti să vadă animalul. Însă tratamentul dat trebuie administrat zilnic de medicul din zonă, astfel încât eforturile medicului piteștean par să fi fost zadarnice.

Conform Legii 205/2005 privind protecţia animalelor, “maltratarea şi schingiuirea animalelor” reprezintă infracţiuni care se sancționează cu închisoare de până la 1 an. Pentru identificarea şi pedepsirea celui care a tăiat calul, FNPA a înaintat Poliţiei o plângere penală. În ceea ce privește comportamentul medicilor veterinari din zonă de a nu ajuta un animal rănit, FNPA a făcut plângere la Colegiul Medicilor Veterinari din România. Ghandi spunea că măreția și progresul moral al unei societăți nu pot fi judecate decât după modul în care își tratează animalele.

Medicul Radu Niculae este cel care eutanasiază de 15 ani câinii fără stăpân. Împotriva sa, FNPA a făcut plângere penală pentru malpraxis. Medicul a fost acuzat că în 2013 a făcut operații de sterilizare defectuoase, omorând aproape 500 de câini. Inițial, procurorii au clasat cazul, însă în octombrie 2015 Judecătoria Curtea de Argeș a trimis dosarul înapoi la Parchet pentru completarea urmării penale. Alături de medicul Radu Niculae, în dosar mai sunt cercetați angajații săi de la cabinetul veterinar, precum și firma care gestionează câinii fără stăpân în Curtea de Argeş, deținută de Consiliul Local. FNPA face apel către medicii veterinari să intervină de urgenţă în acest caz incredibil!

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *